Jesteś tutaj: Aktualności Zainspiruj się na zdrowie!

Zainspiruj się na zdrowie!

10 października 2022 r. obchodziliśmy Dzień Zdrowia Psychicznego. W ramach obchodów, tego dnia uczestniczyliśmy w konferencji zorganizowanej przez Wydział Psychologów Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach.
W czasie tego wydarzenia zaprezentowaliśmy nasz wykład, dzięki któremu zgromadzone osoby mogły dowiedzieć się więcej o tym, co wspólnie tworzymy i nad czym pracujemy, krótko mówiąc poznać jaka jest nasza misja i cele.
Nie mogło zabraknąć specjalistów z innych dziedzin, którzy dzielili się swoją wiedzą oraz doświadczeniami w budynku Rotundy Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach tj.: psychologii, psychodietetyki, seksuologii, aromaterapii oraz jogi. W wydarzeniu uczestniczył Komendant Wojewódzki Policji w Katowicach nadinsp. Roman Rabsztyn.
Dziękujemy za zaproszenie, niezwykle ważne jest dla nas dzielenie się wiedzą opartą na doświadczeniu. Traumatyczne przeżycia mające miejsce w czasie służby wymagają często specjalistycznej pomocy, której udzielanie jest naszym statutowym obowiązkiem.