Jesteś tutaj: Aktualności Msza z okazji 5-lecia Fundacji

Msza z okazji 5-lecia Fundacji

????Przebieg mszy skupiał się na uczczeniu osiągnięć fundacji, wspieraniu służb mundurowych oraz duchowym aspekcie ich pracy.
Chcąc wrócić do tradycji, do korzeni cała msza przeprowadzona była w języku łacińskim.
????Msza rozpoczęła się przemarszem w takt Bogurodzicy, którą odśpiewał Chór Gregoriański, a uczestniczyli w nim duchowni, przedstawiciele fundacji, Bractwo Kurkowe Grodu Bytomskiego, Husaria Signum Polonicum, Podlaska Chorągiew Husarska oraz inni ważni goście.
????Po Mszy Świętej prezes Fundacji Salut podziękował wszystkim za udział, a także uhonorował szablami osoby, które w szczególny sposób przyczyniły się do rozwoju oraz funkcjonowania fundacji. Wręczone zostały także pamiątkowe statuetki dla osób, którzy biorą czynny udział w działaniach na rzecz fundacji.
????Podziękowanie otrzymał także prezes - Grzegorz Matyjaszczyk.
????Takie wydarzenia nie tylko umacniają społeczność wokół Fundacji, ale również dodają duchowego wymiaru pracy, jaką wykonujemy na rzecz służb mundurowych.
Serdecznie dziękujemy ks. płk Krzysztofowi Smoleniowi - proboszczowi ParafiI Św. Barbary w Gliwicach.
<<<>>>>