Jesteś tutaj: Aktualności

Gliwicki saper walczy o oczy i powrót do normalnego życia

S.O.S. dla Tomasza Znojkiewicza

Starszy chorąży sztabowy Tomasz Znojkiewicz, saper, dowódca 29. Patrolu Saperskiego 6. Batalionu Powietrznodesantowego z Gliwic, to jeden z poszkodowanych podczas rozminowywania terenu w Kuźni Raciborskiej. Od 15 grudnia 2020 r. podopieczny Fundacji na Rzecz Rehabilitacji Zawodowej dla Służb Mundurowych i Ich Rodzin „Salut”.

Odznaczenia Fundacji na szczycie Kopca Piłsudskiego

Bez pomocy innych ludzi trudniej byłoby nam pomagać potrzebującym – mówi Grzegorz Matyjaszczyk, 102 rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości była okazją do podziękowań sympatykom Fundacji. Bez ich bezinteresownego zaangażowania nie udałoby się zrealizować wielu przedsięwzięć i pomóc innym.

Święto Wojska Polskiego

Fundacja „Salut” na piekarskich obchodach Święta Wojska Polskiego

Mimo ograniczeń, które narzuca epidemia SARS-CoV2, organizatorzy piekarskich obchodów Święta Wojska Polskiego A.D. 2020

Pomoc dla Ali

Naszym celem i priorytetem jest niesienie pomocy, dlatego też nie umiemy przejść obojętnie obok tego co przechodzi mała Alicja. Jej życie to codzienna walka z chorobą, którą pomimo młodego wieku dzielnie znosi.

Nieoceniona Pomoc

Są ludzie o dobrym sercu, którzy potrafią bezinteresownie pomóc. Wśród takich osób znajduje się Dyrektor Fundacji "Nadzieja-Dzieci" - Pani Joanna Okońska-Szyszko.